Mancaruri cu legume: Mancaruri cu diverse legume si zarzavaturi ( 52 retete )
Vinete irlandeze(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5828) Vinetele se curata de coaja si se taie felii pe lungime. Se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga, apoi se prajesc in unt. Cand sunt inmuiate, se scot pe un servetel absorbant sa se scurga. Separat, se calesc in ulei legumele date pe razatoare. Se adauga sare si piper si la sfarsit cascavalul ras. Cu acest amestec se umplu feliile de vinete, se ruleaza, apoi se adauga sosul tomat deasupra si se gratineaza 20 min. la cuptor.
Mancare de vinete(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 20275) Vinetele se curata dungat ( nu de tot, o fasie da una ba), se taie felii groase cam de 1-1,5cm, se sareaza si se lasa la inmuiat. Dupa cca 30 de minute se storc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Separat se caleste ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete, apoi se adauga rosiile decojite (tocate sau rase). Se adauga apa si feliutele de vinete prajite astfel incat sa fie acoperite de sos. Se fierbe cca 15 minute, apoi se pun cateii de usturoi pisati si se condimenteaza dupa gust. Incercati sa nu amestecati des ca se farama.
Vinete prajite(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5736) Vinetele se taie rondele , se lasa la scurs pe un servet ( de hartie , de panza , indiferent de care ). Se sareaza si se pun la prajit. Usturoiul se taie feliute. Dupa ce vinetele au fost prajite ( pe ambele parti ) , din uleiul ramas de la prajit si otet se face un fel de sos ( maroniu ) acrisor care se toarna peste vinetele pe care se pusesera feliute de usturoi - cateva linguri , sa nu le "innecati" .
Vinete cu rosii la cuptor(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2339) Vinetele se spala si se taie felii apoi se pun la prajit in 2-3 linguri ulei. Se calesc usor apoi se scot pe o hartie. Rosiile se spala si se taie si ele felii. Untul se pune la incins si se toarna peste o lingura cu varf de faina si 250ml lapte. Se fierbe un sos mai gros care se condimenteaza cu sare,piper. Branza de vaci (mozzarella) si salamul (sunca) se taie felii. Intr-o forma unsa cu ulei se pune o felie de rosie, una de vinete, branza si salamul (se aranjeaza ca tiglele pe acoperis) si tot asa pana terminam ingredientele. Deasupra se toarna sosul si se presara cu cascaval ras si 2-3 frunze de busuioc. Se da la cuptor 35-40min.
Chiftelute de vinete cu dovlecei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4672) Vinetele se curata de coaja, se fierb, se taie in bucati apoi se dau prin masina de tocat. Dovleceii, branza si ceapa se rad. Legumele si branza se amesteca cu faina, ouale, sare si piper, se omogenizeaza apoi se formeaza globuri de marimea unei nuci care se dau prin faina si se prajesc in mult untdelemn. Cine doreste poate adauga si 250 grame carne tocata.
Vinete cu sos de rosii(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2121) Vinetele se taie rondele, se dau prin faina apoi se prajesc in ulei incins. Intr-o cratita unsa cu ulei se asaza vinetele, se stropesc cu un mujdei facut din usturoi sau se pot pune rondele de usturoi, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Deasupra se toarna sucul de rosii si se da la cuptor pana scade sucul.
Vinete umplute cu piept de pui(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3033) Se taie vinetele in doua, se goleste de miez fiecare jumatate, dar nu de tot. Intr-o tigaie se pun la rumenit: miezul de vinete taiat cubulete, pieptul de pui taiat fasii, ceapa si usturoiul taiate rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine si se adauga coaja de lamaie rasa si 1/2 leg. de patrunjel. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, apoi se asaza intr-o tava si se stropesc cu putin ulei. Se acopera vinetele cu folie de aluminiu si se tin in cuptorul incalzit in prealabil, 30 min.
Vinete cu sunca afumata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1693) Vinetele se spala, se taie rondele subtiri, se sareaza si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs se asaza intr-o tava se mai condimenteaza. Deasupra fiecarei rondele se asaza o feliuta subtire de sunca si una de cascaval si se da la cupror pana se patrunde vanata. Felia de cascaval sa nu fie groasa, se imprastie prin tava.
Vinete cu carne tocata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1785) Vinetele se taie pe lung in felii groase de 1-2 cm. Carnea tocata se amesteca cu o ceapa taiata marunt, sare, piper, boia de ardei. Pe fiecare felie de vinete se pune carne tocata. Se asaza feliile, una langa alta, intr-o tava sau o cratita mai mare si se pun la cuptor.
Tocanita de vinete(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6333) Ceapa se toaca marunt si se prajeste in ulei incins apoi se adauga vinetele taiate cubulete. Peste vinete se adauga apa, cat sa le acopere, si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand s-au calit se condimenteaza, se adauga usturoiul si un ou batut. Facultativ, se pot adauga si bucatele de carne de pui.